Taky sním o lepším Česku

Kdysi dávno se v jedné daleké zemi blížily volby. Ministr financí této země se proto přestal tvářit jako ministr financí, který v zemi už více než tři roky vládl, a začal se tvářit, jako někdo, kdo do politiky teprve vstupuje. 

A jednoho dne se zasnil a oblepil zemi billboardy.

Sny bez hranic

Začal snít o rychlodráze, která by spojila dvě největší města. Vůbec mu přitom nevadilo, že jeho vlastní ministři dopravy nebyli schopni stavět ani dálnice a ani za celé tři roky vypsat soutěž na nového provozovatele mýta.

A snil dál. Třeba o tom, že postaví sportoviště pro všechny děti. To mu ale začalo připadat málo, tak k tomu přihodil ještě rychlobruslařskou dráhu, nový hokejový stadion a pokud by snad nějaký fotbalový klub uspěl v lize mistrů, už se chystal slíbit národní fotbalový stadion.

Ale to pořád bylo málo, tak snil dál. Třeba o tom, že úřady vyřídí komukoli cokoli do pěti minut. Netrápilo ho přitom, že to byl on sám, kdo spolu se svými vládními kolegy předtím zvýšil byrokracii zavedením EET, kontrolním hlášením a najmutím 31 tisíc nových úředníků.

Smutná realita

Bylo by to k smíchu, kdyby se to opravdu stalo někdy kdysi dávno v nějaké daleké zemi. Místo toho je to ale k pláči, protože se to bohužel stalo letos a stalo se to u nás.

Ve výčtu snů a slibů, které každým dnem přibývají, vzájemně si odporují a v čase se mění, by nás dnes nemohlo překvapit snad nic.

Už snad jenom čekám, kdy nám Andrej Babiš začne slibovat kosmický program, s jehož pomocí zřídíme české kolonie na Marsu. Naši bezpečnost zajistí nová letadlová loď, která bude kotvit v Děčíně. A na Vysočině postavíme hadronový urychlovač, ještě větší, než je ten, co má na švýcarsko-francouzském pomezí CERN. A bude krásně a budou tu chtít žít naše děti.

Program existuje

Anebo je tu druhá možnost. Zvolíme si na místo vzdušných zámků, naivních snů a planých slibů skutečný program. Ten má dnes jedině ODS. Je to jasných 190 bodů, které zajistí lepší život v Česku.

My totiž víme, že bohatství vzniká z práce, a ne z vládních dotací a pobídek. Prosadíme proto návrat ke spravedlivé a čisté rovné dani. Snížíme odvody na sociální pojištění a zrušíme superhrubou mzdu. Výsledkem bude sedmiprocentní růst platů. Stát má totiž lidem v jejich peněženkách nechávat, co nejvíce peněz. Oni totiž ví nejlépe, jak se svými penězi naložit.

Spolu s tím zrušíme daň z nabytí nemovitosti a silniční daň, EET i kontrolní hlášení. Omezíme byrokracii, zavedeme jednotné inkasní místo, prostřednictvím kterého bude každý moci odvést státu všechny daně a odvody. A elektronizujeme státní správu. Současná vláda o tom jen mluví, my ale na rozdíl od nich skutečně víme, jak na to. Zavedli jsme CzechPOINTy i datové schránky. Od konce naší vlády v oblasti e-Governmentu nikdo nic pořádného neudělal.

A je toho mnohem víc. Stačí si program ODS otevřít :-)

Autor: Martin Valovič | středa 26.4.2017 18:53 | karma článku: 20,49 | přečteno: 652x