Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Naprosto s vámi souhlasím.:-)

3 1
možnosti
VV

Tak jo, zbourStaromestske radnice, zbourejme vysehrad a nahradme to modernimi budovami ze skla a zeleza. Turisti se budou jezdit divat na Bilakuv prst, komunisticky sjezdovy palac na Pankraci a podobne hnusy.

2 1
možnosti
Foto

Nemáte pravdu v té kvalitativní rovině. Nejde o to, nestavět nové na místě něčeho starého, ale o kulturně upadající architekturu ve prospěch laciných komerčních zájmů.

Tzv."tančící dům" není architekturou pro onu rohovou proluku na Rašínově nábřeží. Je to hmotově nepatřičně nafouknutý paskvil, který takto vznikl díky malé parcele pro funkci stavěné budovy. A z nouze se pak udělala ctnost. Ta budova tam vůbec nepatří.

Rohový dům na Václavském náměstí se sice takto nenafukuje, ale je to podobně laciná komerce. Do PPR by se měla stavět kulturně hodnotnější architektura.

2 0
možnosti
JB

Co člověk, to jiný názor. Co architekt, to jiný názor. Žádný objektivně správný názor neexistuje. Co se komu podaří postavit? Až čas a zvyk to ocení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1029x
Architekt, soukromý podnikatel, bojovník proti omezování svobody ve všech jejích podobách, 1. místopředseda ODS Praha 10.

Seznam rubrik