Máte rádi Miloše Zemana? Tak ho nevolte.

Zdravotní stav prezidenta je dlouhodobě špatný a krátkodobě ještě horší. Není se co divit, když jediný sport, který děláte, jsou šachy.

Do toho hodně kouříte a není vám cizí alkohol v množství větším než malém, tak by byl zázrak, aby se to nepodepsalo na vašem zdraví.

Připočtěte si k tomu náročnou práci, která Vás nutí hodně cestovat a která je neodmyslitelně spojena s velkým stresem. K aktuálnímu stavu si přidejte chronické nemoci v podobě cukrovky a polyfunkční neuropatie.

Výsledek? Jste jen obtížně schopni zvládat svou práci. Působíte jako troska. Vaše okolí silně pochybuje, že jste schopni správně fungovat. A přesně tohle se stalo prezidentu Zemanovi.

Miloš Zeman není Franklin Delano Roosevelt

Při státní návštěvě Číny tak museli ostatní státníci několik minut čekat, než bude Miloš Zeman přivezen na společné focení. To je ještě spíše úsměvná historka, která však nepřidává na respektu a autoritě českého prezidenta a spolu s tím neslouží ani dobrému obrazu naší země v zahraničí.

Mnohem horší je, že kvůli špatnému zdravotnímu stavu prezident vynechal velkou část programu summitu NATO v Bruselu. Tady už to není o videu a la „Kdopak tu chybí“, ale o neschopnosti plnit oficiální povinnosti.

Je to smutné a vzhledem k důvodům, které špatný stav prezidenta způsobily a způsobují, bohužel i ostudné. Miloš Zeman totiž není v situaci jako například legendární druhoválečný americký prezident Franklin Delano Roosevelt. Ten trpěl obrnou a byl proto odkázán na kolečkové křeslo.

Miloš Zeman si své zdravotní trable způsobil sám špatnou životosprávou a nelze u něho moc pozorovat snahu situaci nějak řešit.

Lidsky je mi Zemana líto

Do toho má před sebou náročnou volební kampaň. On sice říká, že žádnou vést nebude, můžete se ale vsadit, že meetingů a objíždění republiky v rámci oficiálních cest prezidenta republiky bude do prezidentské volby přibývat. Budeme to platit my všichni z našich daní a prezident a jeho suita budou tvrdošíjně tvrdit, že to není volební kampaň. Ve skutečnosti to však kampaň bude. A otázka, jak to prezident zdravotně zvládne? Tak zůstává.

Miloše Zemana jsem nevolil a volit nebudu. To se o mě všeobecně ví a možná proto je s podivem, že se takhle obšírně vyjadřuji k jeho zdravotnímu stavu. Dělám to proto, protože mi ho je lidsky líto. Polyfunkční neuropatie je vážná nemoc spojená s velkými bolestmi.

A mně je líto jednoho každého člověka, který trpí. Možná by se proto mohli a měli zamyslet ti, kteří na rozdíl ode mě, Miloše Zemana volili nebo volit plánují. Opravdu ho máte rádi? Opravdu Vám na Miloši Zemanovi záleží? Ano? Tak ho prosím nevolte. Je to v zájmu jeho vlastního zdraví.

 

Autor: Martin Valovič | středa 7.6.2017 9:00 | karma článku: 35,83 | přečteno: 3095x